067 510 40 33
      056 732 3 347

Не смогли дозвониться?
Пн-Вс с 08:00 до 20:00
Ваша корзина: 0 товаров
Ваша корзина: 0 товаров

Всесезонна вантажна шина Triangle і Toyomoto

Їзда по асфальту та ожеледиці вирізняється низкою особливостей, саме тому для забезпечення максимально комфортного та безпечного пересування було створено два типи шин: літні та зимові. Але за бажання можна придбати універсальні варіанти — всесезонні покришки.

Що означає всесезонна шина?

Універсальні покришки мають характеристики, які властиві й зимовим, і літнім варіантам. Такі вироби, на відміну від виробів для зимового використання, мають більш рідкісний малюнок протектора. Крім того, порівняно з літніми покришками їхня структура більш м'яка. Це дозволяє досягти хороших показників зчеплення з дорожнім полотном цілий рік.

Як відрізнити всесезонну шину?

Багатьох автомобілістів, які тільки-но придбати транспортним засобом, не знають як визначити всесезонну шину. Зробити це дуже просто. Виробники маркують такі покришки написом All season, відшукати який можна на бічній частині виробу.

Що стосується малюнка протектора, то він поєднує особливості літніх і зимових шин. Виробники пропонують всесезонну гуму з різними варіантами малюнка протектора. Насамперед, вони діляться на спрямовані та ненаправлені.

Особливим попит мають шини з ненаправленим малюнком протектора. Його головна особливість — гума зберігає свої характеристики незалежно від того, в який саме бік крутиться колесо. Таким чином, якість зчеплення залишається незмінною як при їзді назад, так і при русі вперед.

Неспрямований малюнок може бути асиметричним або ж симетричним. Щоб визначити до якого типу належить та чи інша гума, досить провести уявну лінію по центру шини й вивчити візерунок протектора. Якщо він аналогічний по обидва боки — малюнок симетричний, якщо ж різний - асиметричний.

Гума зі спрямованим малюнком протектора найкраще підходить для пересування мокрою дорогою, оскільки через спеціальні канавки вода, що потрапила на колеса, легко витікає, що сприяє подовженню терміну користування.

Чим відрізняється зимова шина від всесезонної?

Багатьох автовласників не знають, як відрізнити зимову гуму від всесезонної. До основних відмінностей між цими типами покришок відносять:.

  • шумові ефекти: зимові варіанти під час руху сильно шумлять, на відміну від всесезонних шин, які відрізняються тихою їздою,
  • малюнок протектора: зимова гума має не виражений малюнок і спеціальні шипи,
  • склад: спеціалізовані вироби вирізняються м'якшим складом.

Всесезонні покришки відмінно замінюють зимові до температури -7 градусів. Крім того, їх не варто використовувати якщо передбачається їзда по льоду.

Як відрізнити літню шину від всесезонної?

Зовні впізнати літні шини дуже просто. Вони мають багато вивідних і поздовжніх канавок, які створені для відведення води з плями контакту і запобігання акомпанування.

Всесезонна гума трохи м'якша, ніж літня. Остання відрізняється підвищеною жорсткістю, що забезпечує хороший контакт з розігрітим дорожнім полотном і підвищену зносостійкість.

Всесезонні шини для вантажних автомобілів

Найчастіше всесезонну гуму використовують для спецтехніки. Вантажні покришки такого типу гарантують високу стійкість транспортного засобу на різному дорожньому покритті.

Вантажні шини відрізняються спеціальним малюнком протектора. Він складається з різних типів канавок, що істотно збільшує тягово-зчіпні характеристики. Такі вироби мають підвищену товщину, що подовжує термін користування і підвищує зносостійкість.

Саме тому шини для вантажних транспортних засобів найчастіше всесезонні.

 

← Предыдущая Следующая →